Olympiakos - Atromitos

Olympiakos
Olympiakos Pireus má túto sezónu veľmi dobre rozbehnutú, keď sa po štrnástich zápasoch nachádzajú na vedúcej priečke v tabuľke gréckej Super League. Zo 14 odohraných zápasov je ich bilancia 10-3-1 so skóre 35:12 a dosiahnutými 33bodmi.
Doma sa Olympiakosu darí zatiaľ slušne, zo 7 zápasov nazbierali 17 bodov, keď doma ešte neprehrali, vyhrali 5 zápasov a 2-krát remizovali s Panathinaikos (2.) a OFI Kréta (7.). Ich skóre je pri tejto bilancii 17:5, čo je viac ako 3 góly na zápas a v priemere 2,5 góla nastrieľaných do súperovej brány. V zápasoch Olympiakosu padol over v 9 zápasoch, čo je 64.3% z odohratých. Tento tím sa spolieha vpredu na ofenzívnu silu Djebboura, Mirallasa a Pantelica ktorí zabezpečujú väčšinu gólov tohto celku.
Atromitos
Atromitos FC zo svojich 13 zápasov nazbierali pri bilancii 6-5-2 23bodov. Tento fakt ich v rozbehnutej sezóne zatiaľ drží na 4. priečke v tabuľke, čo ale podľa mňa až tak dlho nevydrží. Tento tím takéto tempo určite nevydrží a myslím si že im dôjde dych a pomaličky sa budú prepádať tak do desiateho miesta.
Zo šiestich odohraných zápasov vonku sa im podarilo vyhrať len jeden proti Aris (10.), 3-krát remizovali a prehrali 2-krát. Skóre majú 5:9, čo je vlastne 2,33 gólu na zápas a inkasujú v priemere 1,5 góla.
H2H
Celková história vzájomných zápasov od roku 2003 (11-1-2) ukazuje jasne pre Olympiakos, a v posledných 4 rokoch to nieje inak 6-0-1.
Za posledné 4 roky dosiahli vo vzájomných zápasoch tieto tímy skóre 15:6 pre Olympiakos. Zo 7 zápasov je to v priemere na zápas presne 3 góly.
Záver:
V tomto duely by som ja osobne žiadne prekvapenie nečakal a verím, že favorit z mesta Pireus potvrdí svoju rolu. V analýze som zápas ropzobral čisto štatisticky a poďla toho skúsim tipnúť aj výsledok zápasu 3-0.
Tipy:
Počet gólov v zápase OVER 2,5.....@1,73
Výhra domácich pri HCP 0:1.......@1,60
Výhra domácich pri HCP 0:2.......@2,40