Newcastle - Burnley
26.02.2019 - 21:00h
Fotbal, Anglie, Premier League, 28. kolo
NEWCASTLE
- Newcastle je za poslední roky takový řekněme spíše podprůměr Premier League a za posledních 5 let se jednou ocitli i ve druhé lize, odkud okamžitě zamířili zpět mezi elitu a hned v te jejich první sezoně ve druhé lize byli první.
- 15. místo, 27 zápasů, 28 bodů, 7-7-13, 24:34
- 19. nejlepší utok, 6. nejlepší obrana
- Doma 15. místo, 14 zápasů, 16 bodů, 5-1-8, 14:18
- Aktuální forma je na poměry Newcastlu slušná, posledních 5 zápasů 2-1-2, 7 bodů, skore 5:5, z toho se hrálo jednou v rámci FA Cupu doma s Watfordem 0:2, jinak ale další dvě velmi vydařené domácí zápasy se Citizens 2:1 a s Huddersfieldem v posledním kole výhra 2:0, kde to mohlo ale skončit klidně 7:0 třeba škoda horší koncovky. Kromě těchto výsledků těsná prohra 1:0 na hřišti Spurs a remíza 1:1 s Wolves.
- Největšími hvězdami této sezony jsou krajní záložník Matt Ritchie či kapitán a stoper Lascelles a podle mě se k nim brzy dostane i nový křídelník či AM Miguel Almiron, který hrál s Huddersfieldem v minulém kole naprosto fantasticky.
- Kádr Newcastlu je na dnešní zápas velmi dobře připraven, chybí pouze náhradní golman Elliot a náhradní stoper Clark, jinak je zbytek k dispozici.
- Trenérem Newcastlu je již třetí sezonou zkušený Rafa Benitez.
BURNLEY
- Burnley to je tým, který ještě donedávna hrával pravidelně Championship tedy druhou anglickou soutěž, ale od jeho návratu do PL dvě sezony zpět skončil nejdříve 16. a loni dokonce na skvělém 7. místě, je to tedy takový horší průměr za mě a letos spíše napodobuje tu první sezonu.
- 14. místo, 27 zápasů, 30 bodů, 8-6-13, 31:48
- 13. nejlepší utok, 15. nejlepší obrana
- Venku 12. místo, 14 zápasů, 13 bodů, 3-4-7, 14:25
- Aktuální forma je solidní Burnley vyhrálo poslední dva soutěžní duely venku s Brightonem 1:3 a také doma se Spurs v posledním kole 2:1, před tím doma plichta se Sotonem 1:1, venku plcihta s United 2:2 či prohra v FA Cupu se Citizens venku 5:0.
- Největšími hvězdami Burnley jsou stopeři Tarkowski a Mee, DM Cork, CM Hendrick či útočník Chris Wood, který je ve všech soutěžích nejlepší a nejvytěžovanější útočník Burnley.
- Do dnešního zápasu nebude moci v dresu Burnley vyběhnout křídelník Lennon, který už chybí ale dlouhou dobu a nenastoupí také středový záložník Defour, který má problémy tak nějak celou sezonu.
- Trenérem Burnley je snad už sedmou sezonou Sean Dyche!
SUMA SUMÁRUM
- Já tady zkusím jít s Newcastlem a věřím, že dnes dokáže dát alespoň dvě branky v luxusním kurzu 2.38! Forma z posledních zápasů je sice slušná na obou stranách, ale Newcastle mi prostě pořád přijde jako lepší tým, který má i nějakou tradici a také lepší hráčský kádr... Navíc nová posila Almiron si myslím bude do budoucna naprosto klíčovou záležitostí a dost možná si třeba i brzy vyslouží angažmá ještě ve větším týmu, Newcastle předvádí takové soustředeně výkony a ač jejich utok moc branek nedává, ovšem po příchodu Almiron může dávat tak jejich obrana je naprosto luxusní a těžko se proti ní prosazují i top týmy v PL, no dnes sice nastoupí proti Burnley se slušnou offenzivní částí, která má celkem formu, ale dost možná to bude jen o mlácení jak hluchej do vrat, protože Newcastlu fakt ty goly jdou dávat těžko a přesvědčili se o tom City i Spurs v poslední době, navíc i statisticky prostě pouští soupeře k málo střelám na branku a to se pak goly dávají hroko těžko... Offenzivě se pak snad blýská na lepší časy po příchodu Almirona a nedávných výsledcích s Cardiffem, City nebo Huddersfieldem, kdy dali vždy aspon 2 branky doma a myslím si že proč by další děravé obraně nemohli dát další dva dnes... Burnley ač má formu, tak domácí ztrata se Sotonem třeba je fakt hrozivá a navíc ty zápasy jsou často o tom kdo koho přestřílí a kolik dá kdo golů, obrana je letos špatná a když jsem viděl ty pomery střel v posledních zápasech, tak se ani nedivím, Burnley hraje takovým hurá fotbalem a podle mě se to dnes uritě nevyplatí, navíc Newcastle už je dokázal letos jednou porazit venku 1:2!
HLAVNÍ TIP:
Newcastle nad 1.5g@2.38