Wimbledon: Malisse-Mayer

<<

Kuba8

Příspěvek stř 22. čer 2011 22:05:10

Wimbledon: Malisse-Mayer

Utkání se odehraje 23.6 v 15:00 ve Wimbledonu na trávě.

Proti sobě se utkají:

Obrázek Xavier Malisse Obrázek vs. Obrázek Florian Mayer Obrázek

Xavier Malisse tenhle belgický bombarďák je v žebříčku na 42. pozici. Jeho soupeř Německý Florian Mayer je na tom momentálně skvěle a je 18.

Obrázek

Xavi Malisse momentálně disponuje skvělou formou, na trávě je velice silným hráčem a dosahuje kvalitních výsledků, mě poslední dobou rohodně přesvědčuje. Jeho statistika na trávě je 41/23. Za poslední tři roky 21/7. Poprvé se ukázal v Londýně když 2-0 porazil nebezpečného Bachingera. Ve druhém kole narazil na světovou čtverku a pozdějšího vítěze turnaje Murrayho, s tím dokázal vyhrát set co je skvělý úspěch, ale bohužel prohrál 3-6 7-5 3-6. V Nizozemsku už byl úspěšnější když došel až do semifiánale bez ztráty setu, na své cestě porazil Hutu Galungu, Bogomolova a v prvním kole Fallu. Ztroskotal na ve skvělé formě hrajícího Tursunova, který pak celý turnaj vyhrál. Na Wimbledonu začal zatím skvěle, když si v prvním kole poradil se Zverevem 6-2 6-3 6-2.

Florian Mayer má tento rok bezvadnou formu, zatím velice překvapuje. Pojďme se ovšem soustředit na trávu, tam má Mayer pozitivní bilanci 16/10. Zde můžete rozpoznat, že povrch bude výhodou pro Malisseho. Mayer v posledních letech, a i obecně vůbec trávu moc nevyhledává. Tento rok si zatím zahrál na domácím turnaji, kde se natrápil s Brownem 7-6 2-6 6-3. Ve druhém kole porazil Lua, tam měl více štěstí jak rozumu, Lu nedal šance a prohrál. Ve čtvrtfinále už se však Florian nedostal dál přes francouzského bijce a baviče Gaela Monfilse tomu podlehl 2-0 na sety. Na Wimbledonu odstartoval Mayer s domácím Evansem který je až 301. hráčem světa a hrává převážně futures, poslední dobou na ATP když byl to nedopadalo dobře. Mayer se dost natrápil zvítězil 7-6 7-6 3-6 6-4, nechal se 5x brejknout což je celkem dost.

Obrázek

Tráva rozhodně není povrch dělaný pro Mayera, naopak Malisse má trávu dost v oblibě a předvádí momentálně velice slibný tenis, dokázal vzít set Murraymu a se slabšími soupeři si poradí v pohodě. Malisse v herní pohodě je, Mayer mi přijde že se celkem trápí. Já vsázím na to, že Malisse má rozhodně lepší formu, větší zkušenost s trávou, lepší výsledky na trávě, a ve výměnách by měl mít navrch, ten kurz který je vypsán mi přijde dobrý a já ho beru, navíc Malisse už jednou Mayera porazil, kdo hraje se mnou tak GL.

Můj tip:

Malisse-Mayer
1
1.68 Obrázek
Moje statistiky analýz od 1.8. 2012

OK: 3

KO: 2

Moje tenisové tipy za všechny období:

OK- 78
KO- 28
<<

Volupty