Příspěvek čtv 18. dub 2013 11:22:41

Mansúr

Nějak se mi nedaří odeslat soukromou zprávu, proto ji celou zveřejňuji zde a zároveň na ni odpovídám. Během odpovědi se i částečně představím.
Soukromý dotaz na můj nick zněl :
Dobry den,
Nevim jestli sazite nebo ne a jestli by jste mel zajem, ale mohl bych vam nabidnout jednoho tipera, ktery pracoval u firmy win-wave.com, ktera uz ukoncila sve pusobeni a tak se rozhodl, ze tipy bude podavat soukrome, ma celkem kvalitni tipy, protoze bere tipy od svych zdroju, ktery plati a ty osobne komunikuji s lidmav klubech a ziskavaji cenne informace, sam od nej beru, za tento mesis jsem se diky nemu dostal do plusu 36 200,-. Posilam vam to, protoze me poprosil, ze chce rozsirit svoji klientelu, tak bude zalezet na vas. Pokud bude zajem o vydelani si penez, tak mu napiste na........

Má odpověď :
Ano vsázím, jinak bych na tomto fóru nepsal, že tipy, které zveřejňuji, taky sám vsázím.
Placené služby nechci a ani nepotřebuji. Sázení pro mne není výdělkem, ale koníčkem. Nepotřebuji opisovat tipy (jediný, od koho jsem na férovku něco opsal je můj kolega, který za informace někomu platí a zároveň na získávaných informacích vydělává velké peníze). V tom případě by můj koníček postrádal naprosto smysl. Proto mi nevadí, že občas prohraji peníze (půl na půl).
To, že bere někdo tipy od svých zdrojů, které mají styky v klubech je smutné. Ale stává se to. Viz např. již zmiňovaný kolega dostal informaci, že jeden nejmenovaný hokejový klub jede na šňůru tří zápasů na opačný konec republiky, kde bude taky mezi daty 26. - 30. 12. přespávat na hotelu (nebude se vracet do svého města). Navíc během tohoto "přespávání" se budou slavit narozeniny jednoho hráče. Všechny tři zápasy tým prohrál. Ten poslední (noc předem byla ta oslava) víc než 5 brankovým rozdílem. Díky této informaci jsem v plusu natolik, že při současném tempu, štěstí a discíplíně vsázení to neprosázím za deset let.
Díky své práci pro zahraniční firmu jsem procestoval kus Evropy a někde se zdržel i delší čas (Polsko, Maďarsko a Rusko) a získal nějaké známosti. Co se týče podobných praktik (info z klubů), tak mohu s klidem napsat, že se to děje např. i v Polsku. Můj tamnější šéf (48 let) byl velkým fanouškem Cracovie a já jsem musel povinně chodit na fotbal s ním. Velice povedené byly naše jízdy na utkání. Jeli jsme ve čtyřech přes půl města v kvádrech a před stadionem jsme se převlékali do sportovního =)) . Nepřipadalo v úvahu, že by jsme vlezli v místě bydliště do auta např. v šále. To by měl přes noc z SUV polokabriolet. Mj. se znal se s przesem klubu a podobnými pohlaváry a tak jsem měl možnost dostat se k zákulisním informacím. To jestli Craxa prodávala zápasy jsem se však nikdy nedozvěděl. Kdyby tato informace vyšla na povrch, tak by to pro hráče a "funkcionaruše" mělo nedozírné následky. Občas se totiž stalo, že bili nějací hráči zbiti i za to, že odevzdali zápas. Ale nijaká aféra se z toho nedělala. Bylo to vcelku normální a i můj šéf (člověk-tehdy sponzor, jeho formátu by se v případě, že by se to stalo u nás, musel od tohoto aktu veřejně distancovat, ne však v Polsku). Některé zápasy v polských soutěžích však byly na hraně. Dávám si od té doby pozor na tuto soutěž. Dál jsem pobýval v Maďarsku, kde jsem na fotbal moc nechodil-nebylo s kým. A té soutěži se snažím vyhýbat také, i když občas něco dám (z posledních 5 zápasů mám skóre 0/5 ;) , což asi o něčem svědčí). No a Rusko netřeba rozepisovat. Tam jsem nejen, že nechodil na fotbal, ale ani moc ven a hlavně jsem počítal dny, kdy mi ta báze skončí. Doporučuji nevsázet týmy mimo TOP 5.
Proč Mansúr? Poslední knížka, kterou jsem četl, byla od Mansura Abdulina o 2. světové válce a velmi mne zaujala, tak proto.