Příspěvek pát 21. dub 2017 18:24:15

Tappara Tampere - Kalpa Kuopio

Tappara Tampere - Kalpa Kuopio

22.4.2017 v 16:00
Finská liga - 3. finále ( stav série 0:2)

TIP: výhra domácích
Kurz: 1.94
Obrázek

Tappara se dostala po dvou zápasech do velkých problémů. Nejprve na svém ledě nedokázala zastavit lajnu Junnila, Myttynen, Jokinen, která se celá zapsala do střeleckých statistik v Tampere a byla tak hlavním strůjcem výhry Kalpy 2:3 v prvním zápase. Druhé utkání se neslo v duchu jednoznačného náporu Tappary, vítěz základní části se ale začíná hodně potýkat s ústupem formy a v posledních zápasech se mu nedaří své šance proměňovat, převedu - li do statistik, tak střelecký poměr v Kuopiu byl 14:33 a přesto výsledek 3:2, v Tampere vyhrála Tappara na střely 32:22.

V základní části se ale Tampere dařilo na Kalpu. Tappara vyhrála hned 3 ze 4 utkání. V play off se ale celá situace samozřejmě mění, být vítěz základní části vůbec nic neznamená a tato série je toho jasným důkazem. Domácí v tomto zápase před vlastním publikem už nezaváhají, ten střelecký dranc Kalpy je naprosto zřejmý a myslím si, že potřetí v řadě už se Kalpě nepodaří vyváznout ze zápasu s výhrou. Tappara má výhodu i co se týče soupisky, protože ji nebude chybět ani jeden hráč. Kalpa se musí obejít bez Piiponena, další dva zraněné - Sopanena a Vainiolu nepočítám, protože oba neodehráli dohromady ani půl sezóny.

Tappara bude tento zápas hrát doslova s nožem u krku, protože stav 0:3 s tím, že se série vrací do Kuopia by už asi byla tak trochu bezvýchodná. Dávám výhru domácích.

TIP: Výhra domácích # 1.94 Obrázek