Příspěvek pát 28. dub 2017 6:20:09

Chorvatsko - Estonsko

Chorvatsko - Estonsko

28.4.2017 v 17:00
IB divize MS - 4. kolo

TIP: 1/1 (1.třetina/konečný výsledek)
Kurz: 1.93
Obrázek

Na čtvrteční odpoledne jsem si vybral zápas s 1. divize skupiny B. Chorvatsko vyzve Estonsko a bude se jednat o souboj, ve kterém bude Estonsko chtít urvat aspoň 2 body, aby mělo výhodu do posledního zápasu s Nizozemskem, Chorvatsku naopak bod bude stačit k záchraně v divizi.

Chorvaté hrají rok od roku lépe a myslím si, že do pár let bude atakovat postup do divize A. Státu od Jadranu hodně pomáhá účast v KHL, kde se někteří Chorvaté dokázali prosadit a tím hodně zvýšili kvalitu reprezentace, navíc někteří zámořští hráči už mají chorvatské občasntví. Na tomto turnaji jsou ale k vidění jenom 2 Chorvaté z KHL a to Perkovič a Zanoski, hlavní hvězdou týmu je ale bez menších pochybností Borna Rendulič, který hraje v AHL a je největším příslibem Chorvatska do budoucna, zahrál si již 15 zápasů v NHL. Dalšími významnými jmény v chorvatské sestavě jsou dva původem američtí hráči hrající v EICHL, jedná se o obránce Serticha a útočníka Brinea.

Estonsko v týmu nemá mnoho známých jmen. Menší výjimkou je Robert Rooba (Jyvaskyla - Finsko) a ostřílený veterán Andrei Makrov (Tychy - Polsko). Estonsko jinak nemá co nabídnout. Snaží se hrát spíš jen tak, aby jejich prohry nekončily debaklem, nicméně ani to se týmu nedaří. S Japonskem dostali hráči z Pobaltí 2:6, s Británií 1:5 a s Litvou 0:3. Odrazit se dá právě od Litvy, protože litevští hokejisté jsou podle mého názoru úrovní tak zhruba stejně kvalitní jako Chorvaté, možná jsou dokonce už Chorvaté i lepší.

Celkově se Chorvatsku zatím daří. Po 3 zápasech sice 3 získané body nevypadají jako žádné terno, ale pravdou je, že má tento tým už za sebou 2 nejtěžší zápasy. Celkově se zatím Chorvati hodně drží a prokazují svou kvalitu. S Velkou Británií se drželi celou dobu a až v 59. minutě inkasovali na konečných 2:4, v zápase s Japonskem sice nezvládli 1. třetinu, ale od té doby byli rovnocenným soupeřem a výsledek 2:4 nezní vůbec jednoznačně. V úterý nakonec přišla povinná výhra a to nad Nizozemskem 6:2.

V tomto utkání očekávám výhru Chorvatů, kteří mají perspektivní tým a časem budou patřit k týmům, které se budou prát o postup do A divize. Dneska to potvrdí pohodlnou výhrou nad Estonskem, čímž si zajistí motivaci do posledního zápasu s Litvou.

TIP: 1/1 (1.třetina/konečný výsledek) # 1.93 Obrázek