FC Wil vs FC Vaduz

<<

michals93

Příspěvky: 884

Registrován: ned 10. úno 2013 20:21:21

Příspěvek ned 23. črc 2017 7:55:43

FC Wil vs FC Vaduz

Vítám Vás u analýzy na zápas mezi týmy Wil a Vaduz
Soutěž: Švýcarská Challenge league - 2.švýcarská liga
Datum: 23. 7. 2017 16:00
Místo: Stadion Bergholz (Wil), Švýcarsko


Obrázek

Dnes se po kratší odmlce v psaní analýz vracím, konkrétně se bude jednat o fotbal a zápas 2.švýcarské ligy. Většina fotbalových lig se znovu po letní přestávce pomalu rozbíhá a nejinak je tomu i ve Švýcarsku.

FC Vaduz se nepodařila záchrana v nejvyšší švýcarské lize a tak se po třech sezonách strávených mezi švýcarskou elitou vrací zpět do Challenge League. V úvodním utkání jede na stadion Bergholz do Wilu, který prožil katastrofickou minulou sezonu a skončil poslední.

Vaduz má už sezonu rozjetou naplno, odehrál 2 kola v evropské lize s velšským Balla Town a další dvě s norským Odd Grenlandem. S tím odehrál velmi kvalitní dvojzápas, ale postoupit se jim nepodařilo. Což ovšem není třeba brát jako tragédii, v soutěži jakou je Evropská liga druholigový tým nemá příliš ambicí. Když srovnám soupisky obou mužstev, Vaduz má stabilní sestavu postavenou na dvou kvalitních gólmanech - Jehle + Siegrist (zraněn), obranu diriguje Mario Bühler + Tomislav Pujlič (přišel z Luzernu) a v záložní řadě je hlavním rozehrávačem Philipp Muntwiler. Ten pamatuje ještě éru FCV ve druhé lize, jedná se o již 30-ti letého hráče, který bude kroutit ve Vaduzu již pátou sezonu. V zimě odešli do Luzernu Marcus Neumayr a Pascal Schürpf a to byla asi jedna z rozhodujících chyb, proč se Vaduz nezachránil. Tyto opory se doteď stále nepodařilo nahradit. Minulý týden sice přestoupil do FCV 21-ti letý Íráčan Gubari Sherko z Grasshoppers Zürich, ten má ale kariéru před sebou a neočekávám, že se hned v úvodní sezoně stane hvězdou.

FC Wil podepsal po minulé sezoně hned 14 hráčů, takže v týmu proběhlo velké zemětřesení. Největší hvězdou týmu je ofenzivní záložník a kapitán Johan Vonlanthen (31 let), který mimo jiné prošel PSV Eindhovenem a Salzburgem. Wil zatím stihl odehrát jen 2 přátelská utkání: Basilej “B” 0:0 a s Tuggenem 2:1.

Jak jsem psal výše, kádr Wilu prochází razantní obměnou a je složen z velmi mladých hráčů. Zde mají navrch zkušenosti hráčů z Vaduzu, přece jenom první liga je úplně jiný level než druhá a ty zkušenosti jsou k nezaplacení. Kádr Vaduzu je stabilní, jen to chce v někom probudit střelce, který bude k cestě za vítězstvím a návratu do nejvyšší švýcarské ligy určitě potřeba. Navíc Vaduz již chytil zápasové tempo ostrých utkání v Evropské lize. Věřím, že úvodní ligové utkání zvládne vítězně.

TIP Výhra Vaduz kurz 1.80 u Obrázek
<<

michals93

Příspěvky: 884

Registrován: ned 10. úno 2013 20:21:21

Příspěvek ned 23. črc 2017 16:57:47

Re: FC Wil vs FC Vaduz

Výsledek zápasu 0:1 pro Vaduz, TIP OK.

Zpět na Fotbal

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 25 návštevníků

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Český překlad – phpBB.cz
Time : 0.148s | 22 Queries | GZIP : Off Livescore