Příspěvek úte 05. pro 2017 20:50:25

Feynoord - Neapol

Středa 20:45
LM - skupina F
poslední zápasy


Feynoord Rotterdam vs. SSC Neapol

Ve středečním zápase se dozvíme zbytek účastníků vyřazovací fáze LM. Ve skupině F je jasným postupujícím Manchester City. Na druhé postupové místo si brousí zuby aktuálně druhý Shakhtar a o tři body za ním (ale s lepším skóre) je Neapol. Pokud by Shakhtar doma s City prohrál a Neapol v Rotterdamu zvítězila, posune se právě Neapol na druhé místo ve skupině.

Feynoord na letošní účast v LM nebude spoléhat v dobrém. V dosavadních pěti zápasech nezískal ani bod a je již bez jakékoliv šance na jarní poháry v Evropě. Feynoord je poslední se skóre -10. Určitě bude dnes motivován, aby alespoň bod získal. Určitě nemá důvod hrát defenzivě, ba naopak. Obecně se ve skupině Feynoord prezentoval vcelku otevřenou hrou, na což trošku i doplatil. V lize to zatím taky není ono a Feynoord je na páté pozici.
Kouč a hráčská legenda G. van Bronckhorst v dnešním zápase bude muset poskládat sestavu bez zraněného tria Haps (O 11/0), Botteghin (O 5/0) a van der Heijden (O 6/0).

Neapoli se v lize daří, ačkoliv po posledním ligovém kole, kdy podlehla doma Juventusu, ji na špici tabulky vystřídalo Lazio. Na něj ale Neapol ztrácí jen jeden bod. V LM Neapol dvakrát prohrála s Citizens, a venku se Shakhtarem. Šest bodů nasbírala za domácí výhry nad Feynoordem a Shakhtarem.
Trenér Sarri bude muset nějak nahradit Insigneho (U 15/4), tedy jednoho ze strůjců letošních úspěchů. Do útočného trojzubce k Callejónovi a Mertensovi se tak nejspíš posune někdo ze zálohy, nebo mladý útočník Zerbin, který ale zatím nic neodehrál. Dlouhodobě je totiž zraněný i Milik (U 3/1). Zdravotní stav Ghoulama (O 11/2) se sice lepší, ale jeho start je s otazníkem.

Stejně jako SK, očekávám výhru hostující Neapole, která půjde za postupem a bude doufat že vyhraje i City na Ukrajině. Feynoord nemá důvod hrát nějak zataženě, naopak se bude chtít s LM před domácími fans rozloučit ofenzivním výkonem. Neapol je hodně ofenzivní celek a lze tak čekat ofenzivní hody. Určitě si spíše zahraji over, než výhru hostí v malém kurzu (ikdyž i tu do AKO doporučuji). Jedinou malou kaňkou je absence Insigneho. I tak ale duo Mertens-Callejón bude obraně domácích zatápět.

Tip: over 2,5 @ 1,6
Obrázek