Dukla Trenčín-MHC Mountfield
Trenčín vs. Martin
Tipsport extraliga
15.11 o 17:30
Zimný štadion Trenčín (pre 6150 divákov)
Trenčanom po skvelých výkonoch ,ked valcovali súpera za súperom, akosi dochádza para. Dukla sa pomaly driapala na 1.miesto v lige, no víťazný stroj sa zadrhol a Trenčín klesol až na 6.miesto. Navyše výkony v posledných zápasoch sú žalostné a divákom pomaly dochádzajú nervy. "Vojaci" prehrali pred reprezentačnou prestávkou s B.Bystricou 3-0 a s Košicami 3-1. Predtým zdolali Žilinu 3-2pp no po veľmi chabom výkone. Tímové štatistiky vedú Tybor (7G+7A), Sojčík (6G+7A) a Tvrdoň (6G+6A).
Martinčania sa boria vo finančných problémoch a tak ich hlavný sponzor Mountfield poslal peniaze na vyplatenie aspoň určitých častí dlhov voči hráčom. MHC je momentálne na 9.mieste no v posledných kolách predvádzali veľmi sympatický hokej a darilo sa im slušne bodovať. Martin zdolal Skalicu 5-4sn,Poprad 3-1 a B.Bystricu 5-2. medzi ústredné postavy mužstva patria kapitán Markovič (6G+11A), dalej Važan (7G+9A) či Galamboš (4G+5A). Vo veľmi dobrej forme sa ukazoval aj golman Šimko.
Pravdepodobné zostavy:
Kováč – Bolf, Gábriš, Hlubuček, Bednár, Chovan, Imrich, Štindl – Pardavý, Daňo, Melichárek, Tybor, Sojčík, Tvrdoň, Mikula, Šťastný, Filo, Radulay, Kopecký, Koložváry
M. Šimko - Zukal, Martin Výborný, L. Kozák, Brcko, Matejka, Obuch - J. Markovič, Galamboš, Themár - Škoda, Murček, Šišovský - Kriška, Vartovník, Škumát - Macejka, Miroslav Ižvolt, Sobota Neľahká finančná situácia netrápi len hokej v Martine,ale aj dalšie kluby na Slovensku,no až tak moc sa o nej nehovorí.
Finančné problémy majú aj v Trenčíne,ved pred začiatkom sezony nebolo isté či vôbec Dukla bude hrať. Po skvelých výkonoch Trenčína prišiel herný prepad a v rôznych forach a diskusiách padli aj také slová,že hráči si nahrali body a teraz zápasy "púštajú" (
). Ja osobne si s jedným týpkom z Trenčína občas píšem a on mi túto fámu tiež potvrdil. Myslím,že Martin ktorý hrá veľmi dobre by mohol v Trenčíne za daného stavu vybojovať aspoň remízku.
Nehovorím,že mám 100% info o pustenom zápase,no myslím že stojí zato skúsiť neprehru hostí aspoň za menší vklad.

Marek Šimko